Verikoetuloksia

Olotila tällä hetkellä alkaa olla jo aika hyvä. Tukkoisuus ja lievä voimattomuus vaivaavat edelleen, mutta syytä mihin kortisoni auttaa ei ole selvinnyt. Olisi edelleen siis kiva tietää mikä mua oikeastaan on vaivannut ja mihin kortisoni auttaa. Tänään kävin allergiaverikokeissa, joista tuloksia seuraa tämän viikon perjantaina. Tässä kuitenkin verenkuva laajasti, josta ei löytynyt mitään erikoista ainakaan oman lääkärini mukaan.

Tällä hetkellä ainoa epäily on jonkinlainen allergisoiva juttu, koska ainoa näkyvä ongelma on kokoajan ollut turvotus poskionteloiden limakalvoilla. Ottakaa kantaa!

Labratuloksia 30.01.2012

B-La 3mm/h
B-PVK+Tp Tehty
fB-Leukp 9.4 E9/l
B -Erypt 4.2 E12/l
B -Hbp 129 g/l
B -HKRp 38%
E -MCVp 9 fl
E -MCHp 31 pg
E -MCHCp 342 g/l
B -Tromp 351 E9/l
S -MypnAb Tehty
Vastaus: Ei Mykoplasmainfektioon viittaavaa
S -MypnAbG <45 EIU
S -MypnAbM NEGAT
S -CK 37 U/I
S -KIPA Tehty
S -TSH 2.5 mU/l
S -T4-V 12 pmol/l
fS-Metabol tehty
fS-Kol 4.4 mmol/l
fS-KOL-HDL 2.10 mmol/l
fS-Kol-LDL 2.0 mmol/l
fS-Tigly 0.67 mmol/l
fS-Gluk 4.8 mmol/l
S -ALAT 13 U/I
S -Krea 68 umol/l
S -K 3.8 mmol/l
S -Na 141 mmol/l
S -Uraat 243 umol/l
B -HbA1c 35 mmol/mol
B -Hb-A21C 5.3 %
fS-Ca-lon 1.23 mmol/ll
S -KeliaT1 tehty
Vastaus: Normaalit löydökset
S -IgA 1.54 g/l
S -tTGAbA <7 U/ml
S -ASAT 13 U/I
S -GT 8 U/I
S -B12-Vit 490 pmol/l
S -hs-CRP 0.65 mg/l
Vastaus: Tulkinta valtimotaudin riskissä:
Pieni riski alle 1.0 mg/l
Keskitason riski 1.0-3.0 mg/l
Suuri riski yli 3.0 mg/l
Riski: Sydäninfarkti, aivoinfarkti
Perifeerinen asteroskleroosi
ks. myös www.yml.fi Herkän CRP:n tulkinta.
S -Ferrit 47 ug/l
S -E2 0.85 nmol/l
Vastaus:
Viitearvot S -E2:
Follikkelivaihe 0.08-0.30 nmol/l
Ovulaatiohuippu 0.25-1.60 nmol/l
Luteaalivaihe 0.15-1.10 nmol/l
Postmenopaussi alle 0.20 nmol/l
S -FSH 3.4 IU/I
S -Korsol 187 nmol/l
Share

7 vastausta artikkeliin ”Verikoetuloksia

 1. Jarmo

  Tervehdys taasen minulta.
  Melkein sanoisin että, sinulla on ollut influenssa, jonka diagnostointi on jotenkin epäonnistunut. Terveydenhuollon porukat on niin kiimoissaan näistä muoti influenssoista, että ne ei käsitä sitä että joku vanhempi versiokin voi, jossain määrin ja joillakin potilailla olla päällä. Sen puolesta on toi ajallinen pitkä kesto ja tilannettasi on näkemykseni mukaan hankaloittanut joulun jälkeisen ajan tiukat pakkaset, jotka yhdessä helsingin meri ilmaston kanssa tekevät tilanteen vaikeammaksi kestää kuin samalla pakkas asteluvulla täällä kaukana meren rannalta.

  Mun oma tilanteeni jatkuu yhä edelleen sellaisena että, kun muistan ottaa Histec 10 mg/1x vrk, pysyy oireet poissa, mutta lääkkeen unohtaminen aiheuttaa sen että aamulla olen yskäinen ja limainen. Otin puheeksi taas tänään mun omat puhtaat keuhkokuvat vs astmaepäily niin

  mulle sanottiin, että ei astma keuhkokuvissa näy.

  Joten päällimmäinen epäily, vertailussa kaikki mitä olet kertonut ja vertailussa omiin kokemuksiin, antaa aiheen epäillä että.
  Väärin diagnostoitu ja huonosti sopivilla lääkkeillä hoidettu influenssa (vanhempi versio) on saattanut kehittää sulle astman ja/tai jonkun erittäin harvinaisen allergian. En minä keksi muuta kuin sen, että värään diagnoosiin määrätty hoito on yhdessä alkutilanteesi hyvän peruskunnon (kertomasi liikuntaharrastuksista) kanssa pitänyt huolta siitä että tauti (tosin rajusti pitkittyneenä) on nyt talttumassa, mutta olet saamassa ehkä ikuisen jälkitaudin, eli astman.

  Voisit vaikka kokeilla mitä vaikuttaa kun vaihtelet käyttämiesi vaatteiden materiaaleja merkittävästi sekä voisit kokeilla mitä vaikutuksia on kun jätät kosmetiikkatuotteet joko käyttämättä tai vaihdat tuotesarjaa. Osta ihan randomilla valiten jotain täysin erilaista, kuin mitä sinulla on ollut, ja kokeile kuinka ne vaikuttaa.
  t. Jarmo

  Vastaa
 2. nti Täti

  No ohhoh, onpa sinusta aika arsenaali otettu tutkimuksia!

  Normaaleja Hb, La, Hkr, MCH, Trom, CK, TSH, T4-V*, kol, HDL, LDL, trigly**, Gluk, ALAT, Krea, K, Na, Uraat, HbA1c (molempien mittayksiköiden perusteella), Ca-ion, tTGAbA, ASAT & GT (vain kohonneilla arvoilla käytännössä merkitystä), B12, hs-CRP, ferrit, E2, FSH, Korsol & IgA
  MCV -viitearvo 82-98, varmaan sinulla 90 jotain eli normaali
  Näiden perusteella ei viitettä mykoplasmainfektiosta tai keliakiasta, aika jännä että jälkimmäistä haluttu lähteä tutkimaan
  Mikä ovat S-KIPA ja S-Metabol, jotain paketteja joita Huslab ei tarjoa? (sen viitearvoja googlailin vaikka sinun tuloksesi on varmaan analysoitu terveyskeskuksen puolella)

  *TSH:n & T4-V:n perusteella ei viitettä kilpirauhasen ali- tai ylitoiminnasta
  **Sinulla on erinomaiset veren rasva-arvot sekä CRP eli voit onnitella itseäsi elintavoistasi (& vanhempia perimästäsi), näiden puolesta sydän- ja verisuonitautiriskisi on todella pieni! :)

  Muut tulehdusarvosi ovat siis normaalit (CRP ja La), ja ylipäänsä ainut hieman poikkeava tulos on lievästi koholla olevat leukosyytit (Huslab:n viitearvot 3,4-8,2) jotka ovat välillä olleet normaalitkin. Kortisonin käyttö voi nostaa leukkareita (neutrofiilejä) tämän verran, mutten huomannut että valkosolujen erittelylaskentaa (B-Diffi) eli käytännössä ”täydellistä verenkuvaa” (TVK) olisi tehty. Siitä saattaisi selvitä, ovatko ylimääräiset valkosolusi neutrofiilejä vai esim. eosinofiilejä astmaan (tai allergiaan) sopien vai jotain muuta. Astman diagnoosiin tuota ei tosin tarvitse. Infektioon viittaavaa ei nähdäkseni enää ole kun kuumeesi ym. on laskenut.

  Vaikka kuinka turhauttaisi, perusnyrkkisäännöllä ”tavalliset taudit ovat tavallisia” ja sen jatkeella ”tavallisten tautien epätyypilliset ilmentymät ovat todennäköisempiä kuin epätavallisten tautien tavalliset ilmentymät” on pakko pelata ellei jotain selvästi muuhun viittaavaa ilmene ja vakavimmat epätavalliset on suljettu pois. Keskeneräistä diagnoosia harvemmin täräytetään potilaalle, koska niillä on tapana jäädä elämään.

  Jos kortisoni tuntuu auttavan, hyvä. Voimia ja jaksamista toipumisen tiellä!

  Vastaa
  1. admin Artikkelin kirjoittaja

   Kiitos kattavasta analyysista. :) Joo, nyt tosiaan kyllästyin tuohon stetson-taktiikkaan mitä noihin verikokeisiin tuli ja vein suosituksista saamani listan tutkimuksista mitkä pitää nyt tehdä. Eli nyt on testattu sitten vähän kaikenlaista. Toinen lääkäri kiinnitti huomiota nyt tuohon aamukortisoliarvoon, joka oli aika alhainen. Tämän perusteella nyt sitten jatkotoimenpiteet, joista kirjoitin viimeisimmän artikkelin.

   Mä en tiedä/muista mitä nuo kaikki kohdat noissa ovat. Noita ei ole mun saamissa papereissani tuon erikoisemmin avattu, joten listasin vaan sieltä kaikki kohdat suoraan.

   Kerron vanhemmille terveisesi rasva-arvoista. ;) Kiitos!

   Vastaa
 3. rouva X

  Hei,

  Tutustupas lisämunuaisten uupumukseen:
  http://www.kilpirauhanen.com/tietopankki/lisamunuaisfaq/

  Se ei ole lääkäreiden virallisesti tunnustuma sairaus, vaan tavallaan hyvin lievä ”esiaste” vakavammasta sairaudesta lisämunuaisten vajaatoiminnasta. Monet ihmiset saattaa kärsiä tästä tietämättään: verikoearvot (=s-korsol eli kortisoli) normaalit, mutta alhaisessa päässä ja oireita voi olla paljonkin. Kortisoni auttaa oireisiin, koska lisämunuaisten uupumuksessa lisämunuaiset ei jaksa tuottaa tarpeeksi kortisolihormonia->lääkkeenä kortisonipillerit, mutta usein lievissä tapauksessa itsehoitomenetelmät voivat tuoda avun. Verikoe ei ole kovin tarkka menetelmä ja sillä jää ”haaviin” lähinnä vain ne selkeät tapaukset. Tarkempi on sylkinäytteen perusteella tehty kortisolimittaus. Verikoetta myös saattaa vääristää moni tekijä kuten mm. e-pillerit.

  Sun kilpirauhasarvot eivät myöskään ole täysin ideaalit. Ne on viiterajoissa kyllä ja sikäli ”normaalit” ja useimpien lääkäreiden mielestä ”kunnossa”. Useissa maissa tsh:n ylärajana pidetään kuitenkin 2-2,5. Suomessa yläraja oli 4,5, mutta se laskettiin 3,2:een viime vuonna. Terveiden ihmisten tsh on 1,4-1,6 erään tutkimuksen mukaan. Samoin monet lääkärit odottavat, että t4v:n pitää laskea viiterajan alapuolelle, mutta alle puolivälin oleva arvo on jo huono. Sun t4v on epäilyttävän matala. Nämä viittaisi heikentyneeseen kilpirauhasen toimintaan/alkavaan kilpirauhasen vajaatoimintaan.
  http://www.kilpirauhanen.com/forum/viewtopic.php?f=11&t=39

  Useilla on häikkää sekä kilpirauhasessa että lisämunuaisissa. Kannattaa etsiä hyvä lääkäri, joka on näihin asioinut perehtynyt.

  Vastaa
  1. admin Artikkelin kirjoittaja

   Tätä tutkitaan mulla juuri tällä hetkellä. Kiitos kuitenkin linkistä!

   Vastaa
 4. kilpikonna

  Mulla tuli heti tunne, että sulla on kilpirauhasen vajaatoiminta (tai vielä ”piilevä” kun sitä ei oo diagnosoitu…) kun luin Imagesta jutun. Nyt kun vihdoin löysin nuo arvot niin ihan selvästi sinulla on noissa arvoissa parantamisen varaa! Kilpirauhasen vajaatoiminnan verikokeiden viitearvot on Suomessa aivan liian laajat. Oireilu on todella yksilöllistä. TSH saisi olla 1 paikkeilla ja T4V lähempänä ylärajaa kuin alarajaa, selkeästi keskivaiheen yläpuolella siis. Ja kun vielä sulla on lisämunuaisetkin rasittuneet niin diagnoosi on vaan selkeämpi. Lisämunuaiset rasittuu mm. hoitamattoman kilpirauhasen vajaatoiminnan takia.

  Suosittelen etsimään lääkärin joka näistä asioista oikeasti on perillä. Tutustu tähän keskustelupalstaan: http://www.kilpirauhas.info/foorumi/ Noilla sun nykyisillä arvoilla ei välttämättä lääkitystä irtoa, mutta on vaan ajan kysymys milloin ne tarpeeksi huononee. Ikävä vaan, että ehdit oireilla ennen sitä.

  Voimia!

  Vastaa
  1. admin Artikkelin kirjoittaja

   Kiitos linkistä! Tuo foorumi vaikuttaa hyvältä. Täytyykin lueskella. :)

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


9 − 9 =

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>