Tutkimusaineistoni tilaaminen

Kuten olen kertonut, tilasin aineiston koskien kaikkia tutkimuksia kaksi viikkoa sitten. Tarkalleen ottaen 22.12.2011.

Olin odottanut aineistoa kovasti, koska ensinnäkin halusin päästä raportoimaan lukuja tänne blogiin, mutta halusin myös päästä kartalle siitä mitä kaikkia kokeita minusta on otettu ja saada mahdollisuuden viedä aineistot johonkin toiseen terveysasemaan toisen lääkärin mielipidettä varten.

Sain keskiviikkona 4.1.2012 kirjeen, joka oli tuntui jo ennen avaamista epäilyttävän ohuelta. Tunnetilani sen avaamisen jälkeen oli jotakin sellaista, että pettymys on aivan liian mieto sana kuvaamaan sitä. Vaikka olin nimenomaan näitä papereita tilatessani painottanut haluavani nimenomaan keuhkotutkimuksiani koskevat paperit, minulle oli postitettu ainoastaan yhden lääkärin lausunto tapauksesta joka ei ollut mitenkään liitoksissa näihin tutkimuksiin. En ala tarkemmin erittelemään lausunnon sisältöä, mutta mikäli tilaan keuhkotutkimuksiin liittyvät paperit ja allekirjoitan lomakkeen, jossa pyydän lähettämään paperit kaikista käynneistäni aikaväliltä syyskuusta joulukuuhun, minulle lähetetään postissa aivan muuta kuin oletan saavani.

Nyt kun edes ajattelen asiaa, mun tekisi mieli käyttää muutamia voimasanoja, mutta yritän pitää tämän palstan asiallisena. Lähetin samantien kyseiselle terveysasemalle palautteen, jossa kerroin tästä tapauksesta, mutta kritisoin myös kaikki muut tutkimuksissani kohtaamani epäkohdat, mm. sen, että aikaisemmin terve nuori henkilö lähetetään erikoislääkärille vasta 3kk jatkuvan sairastelun jälkeen.

Seuraavana päivänä minulle soitti kyseisen terveysaseman asiakaspalvelupäällikkö, joka ilmaisi pahoittelunsa. Hänellä on paperit valmiina ja saan ne itselleni maanantaina samalla kun pääsen keskustelemaan henkilökohtaisesti hänen kanssaan. Palaan siis lukujen ja päivämäärien kanssa asiaan ensi maanantain jälkeen. Tällä viikolla kävin myös histamiinialtistuskokeessa ja toisessa puhalluskokeessa. Saan ensi viikolla myös tulokset niistä.

Monet tämän palstan tai tapaukseeni liittyvän lehtijutun lukijat ovat hakeneet minulta tukea ja antaneet itsekin minulle tukea siihen, että lääkärien kanssa täytyy olla tiukka. Tutkimuksia täytyy vaatia ja palvelua pitää vaatia. Se ei ole nimittäin ole niin laadukasta kuin ulkopolitiikassa annetaan ymmärtää. Voisin väittää, että sain Mombasassakin parempaa palvelua saatuani allergisen reaktion malarialääkkeistä, kuin olen missään vaiheessa tämän tapauksen tutkimuksia saanut Suomessa. Ja Mombasassa maksoin lääkärikäynnistä lääkkeineen 12 euroa.

Jos olet yksi niistä minuun yhteyttä ottaneista pitkäaikaissairasta: älä luovuta. Sinulla on oikeus saada hoitoa, oikea diagnoosi ja asianmukaista palvelua. Jos koet terveysasemasi palvelun olevan riittämätöntä, anna palautetta. Sinulla on siihen oikeus.

Share

2 vastausta artikkeliin ”Tutkimusaineistoni tilaaminen

 1. Leena Ruotonen

  Olen pitkäaikaissairas ja olen saanut erinomaista hoitoa suomalaisessa sairaanhoitojärjestelmässä. Ongelma syntyi diagnosointivaiheessa, mutta sen jälkeen kaikki meni loistavan hyvin.
  Diagnosointi ei onnistu aina taitavilta lääkäreiltäkään heti, koska niin monesta eri sairaudesta voi olla kyse, vaikka oireet olisivat samanlaiset. Mutta systemaattisesti kokeilemalla sieltä löytyy kyllä varmemmin oikea diagnoosi kuin joltakin ”vaihtoehtoiselta” lääkintämieheltä.
  Itse en uskomuslääkintää ole halunnut edes kokeilla – siellä piireissä vasta ne huijarit ja väärät profeetat liikkuvat.
  Luota vain suomalaiseen hoitojärjestelmään, jos nyt olet tosissasi ja haluat päästä selville sairautesi laadusta.
  Terv. Leena

  Vastaa
  1. admin Artikkelin kirjoittaja

   Tottakai. Tässä tapauksessa vaan lääkärit tuijottavat mun mielestä liikaa keuhkoja, joten esimerkiksi tämän sivuston kautta olen saanut hyviä vinkkejä missä muissa elimissä voisi olla vikaa.

   Mä suhtaudun hyvin neutraalisti sekä perinteiseen lääketieteeseen että ns. vaihtoehtolääketieteeseen. Myönnän, että kaikenlaisia yhteydenottoja on tullut enkä mitään mielettömiä summia ryhdykään maksamaan mistään erikoisemmasta sikäli kun nuo keuhkotutkimuksetkin on vielä kesken. Olen kuitenkin valmis kokeilemaan muitakin hoitomuotoja ihan mielenkiinnosta – kunhan siinä ei häviä mitään.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


+ 6 = 10

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>