Keuhkolääkäri 18.1.2012

Joo-o. Kävin noiden astmatutkimusten jälkeen nyt keuhkolääkärillä. Typpioksidi ok, allergiatestit ok, PEF-seuranta ok, mutta koska histamiinialtistustestissä oli lievä reaktio viimeisissä puhalluksissa, niin se halusi tunkea mulle kortisoni-inhalaattoria kuukaudeksi saatesanoin ”kokeillaan tätä nyt kuukausi.”

…”kokeillaan tätä nyt kuukausi.” Ihan oikeasti hei mitä arvailua. Jos se ei auta, oon ollut viisi kuukautta kipeänä. Sain vongattua siltä nyt viikon kortisonikuurin tabletteina, koska ovat kuulemma nopeavaikutteisempia. Jos olo ei ala helpottua muutamassa päivässä, niin ei ole kuulemma keuhkoperäinen ongelma. Ja mikäli ei helpota, niin en ala kyllä vetämään tuota inhalaattorikuuria loppuun. Jos olisin muuten ottanut kaikki nuo inhalaattorit apteekista samalla kertaa niin lääkelaskun loppusumma olisi ollut sellainen parisataa euroa.

Seuraavaksi nenä-kurkku-korva -lääkärille. Mysteeri jatkuu ja veikkauksia saa heittää. Ja koska tämä ei näytä selviävän, niin pitää varmaan kohta nostaa pottia.

Share

3 vastausta artikkeliin ”Keuhkolääkäri 18.1.2012

 1. Jarmo

  Jarmo tässä taas tervehdys.
  Olenko oikeassa jos tulkitsen, että myös eläimenkarvojen aiheuttama vahinko altistuminen on testitulosten perusteella pois suljettu. Tämä siksi jotta en enää jankkaisi siitä tarpeettomasti. Ainakin allergiatestit ok maininta tukee epäilyäni että sekin ois sitten kasaankuivunut epäily.

  Vastaa
  1. admin Artikkelin kirjoittaja

   Joo, näin on. Ja meillä oli koiria kotona kun olin pieni eikä niistä koskaan mitään oireita tullut. Mutta tänään otettiin taas 14 putkiloa verta niin katsotaan löytyykö niistä jotakin kiinnostavaa.

   Vastaa
   1. Jarmo

    Jarmo tässä taas tervehdys.
    Vaikka mainitsit kohollaan olevan lämpötilan ”vain kahdessa kohtaa” sen mukaan mitä olen lukenut kertomustasi taakse päin aina alkuun asti, niin ymmärsin että ajalliselta kestoltaan sitä on kuitenkin ollut enemmän (jotenkin jäi sanamuodosta tällainen vaikutelma).
    Onko ollut valonarkuutta silmissä ?
    Huimauskohtauksia/päänsärkyä ?
    Oksentelua ?
    Ja sit sitä lämpöä ajallisesti enemmänkin ?
    Vaikeuksia silmillä seurata liikettä ?
    Laajentuneet/supistuneet pupillit ?
    Jos vastaus kaikkiin näihin kysymyksiin on myönteinen, en sulkisi sitäkään mahdollisuutta pois että, joku aiheuttajasyy pitää painetta pääsi sisällä kaiken aikaa pikkasen kohollaan.
    Tämä perustuu niihin kokemuksiin, jotka minulla on aivokammioiden nestetasapainon säätöhäiriöpotilaana. Paine hoitamattomana heittelee ylös ja alas/korjattu venttiilillä, joka ok vuodesta 1979 alkaen, vaikka toisinaan vetää liian hyvin jolloin kammiot supistuneet.

    Toki aivojen pienen painehäiriötilanteen voi aiheuttaa moni muukin seikka, mutta jos kammiot on joko huomattavan supistuneet/laajentuneet tai jos siellä on päässä joku muu poikkeama, pitäisi se näkyä pään CTT kuvauksissa. Ainakin se, että onko riittävän vahvat perusteet suorittaa pään CTT tutkimus, olisi hyvä selvittää. Jos sulla on em oireita ja vaikeuksia silmillä seurata liikkuvaa kohdetta niin silloin kyllä kokenut lääkäri sut pän CTT (tietokonetomografia) kuvaan varmaan laittaa. Mutta ei se sitä varmaan huvikseen sitten tee huomioiden kuinka paljon sua on jo nyt erilaisin tutkimuksin rasitettu. Tarina on liian pitkä tässä kerrottavaksi mutta valitettavasti yksi mahdollisuus todellakin on aivokammioiden aikuisiässä kehittynyt nestetasapainon säätöhäiriö.

    Hakusanalla ”vesipäisyys” löytyy netistä ihan selvälllä suomenkielelläkin tarinaa vaikka kuinka ja paljon. En mä muuten tätä epäilisi, mutta lämmön nousu ja kertomastasi muodostamani ymmärryksen mukaan pidempikestoinen kohollaan olo on ne mitkä epäilyttää. Väsymys voi johtua vain ja ainoastaan siitä, kun lämpö on jos nyt ei koko aikaa niin kuitenkin tosi usein koholla. Elimistösi ei missään vaiheessa kerkiä kunnolla toipua edellisestä lämmön kohollaan olosta, kun seuraava jo tulee, jos olen tilannettasi oikein tulkinnut. Yskiminen ja limaisuus taas ei sovi siihen että pään paine on pielessä. Mutta googleta internetistä ”vesipäisyys” ja tee oma arviosi kannattaako esittämääni vaihtoehtoa viedä tutkinnallisesti eteenpäin.
    Näin tänään
    t. Jarmo

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


7 + 2 =

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>