Energiahoito

Olen ollut alusta alkaen tämän tapauksen johdosta aika avarakatseinen erilaisia hoitomuotoja kohtaan. Avarakatseisuutta tietysti lisäsi turhautuminen käyttämäni terveysaseman hoidon hitauteen ja aivan käsittämättömän turhauttaviin astmatesteihin keuhkolääkärin yrittäessä väkisin tehdä mulle astmadiagnoosia niin suurella intensiteetillä, että olisi voinut kuvitella kyseisen terveysaseman tarjoavan bonuksen jokaisesta astmadiagnoosista.

Ilta-Sanomien artikkelin jälkeen olen saanut satoja yhteydenottoja kaikenlaisilta tahoilta, jotka halusivat tarjota omia hoitomuotojaan. Suurin osa oli tietysti myyntiprovisioita kalastelevia luontaistuotekauppiaita. Päädyin kuitenkin lukemaan Facebookissa terveydenhoidosta erilaisia näkemyksiä jakavien ihmisten ryhmää, jossa tapaustani puitiin sävyyn, joka oli oikeastaan kaikkea muuta kuin rakentava. Ainoastaan pari keskustelun osallistujaa otti muhun yhteyttä ja tarjosi apua tai vinkkejä. Muut lähinnä keskittyivät kilpaa tuomitsemaan mun elintapoja, joista kenelläkään ei ollut siinä vaiheessa vielä edes mitään käsitystä ja harva edes vaivautui niistä multa kysymään.

Yksi yhteydenottajista oli kuitenkin Suomen Energiahoitajien Nino Tuovinen. Kyseessä on hoitomuoto, josta en siinä vaiheessa vielä tiennyt yhtään mitään. En edes tiennyt mihin käytännössä suostuin, kun sovimme Ninon kanssa, että hän tulee kokeilemaan hoitoa minun kohdallani. En ole alan asiantuntija, joten seuraavassa määrityksessäni voi olla asiavirheitä: energiahoidon tavoitteena on kanavoida kehoa kuormittavat energiatukokset ulos kehosta ja helpottaa tällä tavoin fyysistä olotilaa. Okei, suhtauduin koko asiaan lähtökohtaisesti hyvin skeptisesti, mutta ajattelin silti kokeilla. Sitä paitsi terveyskeskukseni ei ollut saanut mitään aikaiseksi, joten en menettäisi mitään.

Käytännössä energiahoito oli sitä, että Nino toi kotiini hierontapöydän jolle kävin makaamaan. Hän teki mittauksia raajojeni pituuksista ja kehon virheasennoista, jonka jälkeen hän ryhtyi purkamaan energiatukoksia. Makasin paikoillani, kun hän teki käsillään liikkeitä joilla energiatukoksia yritettiin kanavoida kämmenten ja jalkojen kautta ulos kehosta. Keskustelimme myös samalla. Hän kehotti keskittymään ajattelemaan negatiivisia tai ahdistavia kokemuksia ja niiden aiheuttamia tunnetiloja. Sitä mukaa kun lietsoin ahdistuksen tunteen pinnalle, hän kanavoi negatiivista energiaa ulos kehostani pois niiltä alueilta joissa ahdistus fyysisesti tuntui.

Energiahoitotoimenpiteen aikana tapahtui eräs mielenkiintoinen ilmiö. Skeptikkona yritin selittää tämän asennon aiheuttamisella puutumisella, mutta toisaalta en ole koskaan kokenut vastaavia puutumisreaktioita hierontapöydällä. Jalat ja kämmenet muuttuivat muutaman kerran hyvin puutuneiksi. Fyysinen tunnetila muistutti jotakin kramppauksen ja puutumisen välimuotoa, jossa raajaa on vaikea liikuttaa ja veri ei tunnu kiertävän kunnolla. Tunnetilat hävisivät energiahoidon jatkuessa.

Fyysinen olotilani tuntui energiahoidon jälkeen hieman paremmalta kuin aikaisemmin. Toisaalta olin myös aloittanut kortisonikuurin paria päivää aikaisemmin, joten on vaikea sanoa mitkä vaikutukset varsinaisesti olivat. Kahvakuula kuitenkin nousi maasta korkeammalle kuin sen kymmenen senttiä, mitä se oli syyskuun jälkeen noussut.

Yleiskokemukseni energiahoidosta oli erittäin positiivinen. Energiahoito luo ympäristön, jossa negatiivisia tunnetiloja käsitellään lämpimässä ja rakentavassa ilmapiirissä, ja jossa on mukana henkilö, joka keskittyy niiden poistamiseen täysin ja tekee jotakin konkreettista niiden poistumisen eteen. Ninon läsnäolo, rauhallinen keskustelutyyli ja energian kiireetön käsittely olivat ennen kaikkea hyvin terapeuttisia elementtejä pitkään sairaana olleelle ja fyysiseen tilaansa turhautuneelle henkilölle.

Toisin kuin terveyskeskuslääkäreistä, jotka ottavat liukuhihnalta potilaita vastaan keskittymättä yksilöihin, Ninosta huokui asenne, että hän todella välittää potilaasta ja haluaa parantaa potilaansa olotilaa. Uskon, että jo pelkästään sillä on mahdollista saada paranemisprosessi käyntiin, koska negatiivisten tunnetilojen käsitteleminen ja niiden siirtäminen konkreettisesti pois kehosta kohotti merkittävästi mielialaani ja toivoani paranemisen suhteen.

Suomen energiahoitajat toimivat monella paikkakunnalla ja suosittelen kokeilemaan kyseistä hoitomuotoa. Lisätietoja löydät sivulta Suomenenergiahoitajat.fi.

Share

3 vastausta artikkeliin ”Energiahoito

 1. nti Täti

  Hei pitkästä aikaa!

  Ihanaa, että olet saanut helpotusta kokeilemastasi hoidosta! Apu on ihan todellinen, vaikkei itse hoidolla uskoisi olevan eikä olisikaan minkäänlaista todennettavaa vaikutusta. Hoivavaikutus <3. Aiheesta kansantajuisesti täällä: http://www.tohtori.fi/?page=5817524&id=5085605, Louhialan Pekka luennoi aiheesta ahkerasti joten toivottavasti hoivavaikutusta ymmärrettäisiin alkaa hyödyntää pikku hiljaa lääketieteenkin piirissä tietoisemmin.

  Päivitystä (suoraan viime viikon keuhkoahtaumatauti-ryhmäopetuksen pohjalta) aiempaa paremmalla ymmärryksellä, edelleen toki pikkukandin palikkatasolla: Siihen, miksi tk:ssa roikutaan astmassa kiinni kynsin hampain on tulkintani mukaan kaksikin selitystä.

  1) KELA korvaa anteliaammin astman kuin esim. keuhkoahtaumataudin lääkitystä, (puhumattakaan lokeroon sopimattoman oireilun lääkityksestä!) joten vaikka molempia löytyisi, kannattaa se astman osuus kaivaa oireiden taustalta aina esiin. Keuhkoahtaumatauti on todella epätodennäköinen sinun kohdallasi mutta selittää yleiskäytännön.

  2) Pitkään muhinut astma saattaa tarvita pitkän kortisonikuurin ennen kuin limakalvoturvotus ja kouristus helpottaa. 2vk PEF-seuranta ei välttämättä johda diagnoosiin vaan jos spirometriassa ja PEF-seurannassa saadaan "keuhkoahtaumatautiin" sopiva löydös sillä ajanhetkellä palautumattomalta vaikuttavasta obstruktiosta (tässä lievästi palautuvasta keuhkoputkien supistuksesta), on tehtävä 6 vk steroidihoitokoe astman poissulkemiseksi ja keuhkoahtaumataudin diagnoosin varmistamiseksi. Siis yhteensä 2vk PEF-seuranta, 6vk kortisonin vetämistä ja uusiksi 2 vk PEF-seuranta. Tällä löydetään loputkin astmaatikot, joiden keuhkoputket antavat periksi vasta pitkälle tulehdusvastetta heikentävälle kortisonihoidolle ja reagoivat vasta jälkimmäisessä PEF-seurannassa.

  Koska sinun tapauksessasi on todella epätodennäköistä että sinulle olisi yhtäkkiä kehittynyt keuhkoahtaumatauti, on minusta hyvinkin perusteltua etsiä astmaa "palautumattoman" obstruktiosi taustalta. Lääkärille kannattaa kyllä antaa kasvokkain palautetta hoidon perusteiden selittämisestä.

  Tsekkailin labrajuttuja jo vähän (siinä olikin hommaa!) ja pistän viestiä kunhan tarkistan vielä pari juttua etten mene puhumaan läpiä päähäni.

  Vastaa
 2. Eeva Sivula

  Itse purskahdin ensimmäisessä energiahoidossa itkuun pelkästään siitä liikutuksesta jonka koin siitä tunteesta että joku oikeasti välittää ja on kiinnostunut. Taisi olla kyllä isoja tunnelukkojakin joita avautu hoidon aikana, koska itkin hoidon aikana kolme kertaa ja pystyin selvästi tuntemaan energian virran varpaista koko kroppaan kun hoitaja nappas mun jaloista kiinni. Oli kyllä kokemus!!

  Vastaa
  1. admin Artikkelin kirjoittaja

   Hei Eeva! Ja mukava kuulla, että muillakin on ollut samanlaisia tuntemuksia. En yhtään ihmettele reaktiotasi. Aloin kyllä ajattelemaan, että varsinkin pitkään masentuneiden ihmisten olisi mielestäni hyvä ainakin kokeilla energiahoitoa. Energiahoidon aikana vallinnut rauhallinen ja hoitoon hyvin intensiivisesti keskittynyt ilmapiiri oli jo omiaan pistämään kehon korjaamaan fyysisiäkin vaurioita.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


9 − = 8

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>