23.01.2012

Olotila on hieman muuttunut. Yskää ei ole enää niin paljon, mutta limaa erittyy edelleen runsaasti ja sekä kurkku että nenä tuntuu jatkuvasti limaiselta. Kortisonikuuri on pistänyt vuorokausirytmin aivan päälaelleen ja jatkuva särkylääkkeiden syöminen migreeniin ja selkäsärkyyn on laittanut vatsan aivan hirveään kuntoon. Ruuansulatus ei toimi ja jatkuva närästys/pahoinvointi päällä. Tuntuu ettei pysty syömään mitään ilman ruokailun jälkeistä pahoinvointia.

Tällä hetkellä tuntuu, että oireet sijoittuvat itse asiassa enemmän ylähengitysteihin kuin keuhoihin. Eli tukkoisuus on niin pahaa, että henki ei sen takia kulje kunnolla. Voimattomuus on hieman vähentynyt, mutta aerobinen jaksaminen on edelleen aivan onnetonta juuri hengityksen ongelmallisuuden vuoksi. Voisi olla jotain allergiaa, mutta niitäkin on tutkittu enkä keksi mitään mille voisin olla nyt altistunut nykyisissä olosuhteissa.

Treenaaminen edelleen aika mahdotonta, koska hengästyn heti työpaikan rappusissa.

Share

Yksi vastaus artikkeliin ”23.01.2012

 1. Jarmo

  Tervehdys jälleen minultakin
  Johonkin influenssaan oireesi viittaavat, mutta ongelmasi aiheuttajasyyn selvittämistä vaikeuttaa jo yksin sekin, että tietoa kyllä on saatavissa, mutta se on pilkottu niin monen eri hakusanan ja internethakemiston taakse, että tiedon kerääminen yhdeksi kokonaisuudeksi on jo senkin tähden vaikeaa.

  Mutta internetissä seikkaillessani törmäsin sairauteen nimeltä ”espanjantauti”. Se on influenssatyypin sairaus, joka aiheuttaa kertomiasi oireita. Yskää, nuhaa ja kuumetta. Mä yritän ratkoa tätä ongelmaasi auttamishalun lisäksi jo senkin tähden, että saisin aikani edes jotenkin kulumaan (onnaksi keskeytyksissä ollut kuntoutukseni jatkuu taas perjantaista eteenpäin ainakin vuoden). Mielenkiintoiseksi ongelmasi tekee erikseen sanotusti sen ajallinen kesto noilla oireilla.

  Olen yrittänyt hakea, mutta mistään en ole löytänyt yksiselitteistä, vastausta sille kuinka kaun joku influenssatyypin sairaus oirekuvauksen pysyesä samana voi jatkua jos sitä ei ole diagnostoitu tai diagnoosi on väärä. Kun näet lääkäriä seuraavan kerran niin selvitä onko edes teoriassa mahdollista että influenssa missään tunnetussa tapahtumaversiossa voi jatkua kertomillasi oireilla näin kauan. Espanjantauti kyllä vaikuttaa vielä aikaisemmin esittämiäni paremmin sopivan kuvauksiisi kuumetta, väsymystä kipuja yskää ja nuhaa.
  Sekö nyt sitten on ihan varma, ettei missään rintaontelon /yläkropan alueella ole mitään elimistön sisäistä repeytynmisvauriota, joka voisi nostaa nestettä ylempiin hengitysteihin. Ei sen vaurion tarvi olla iso tai tappava, pienempikin saattaisi riittää ihan hyvin aiheuttamaan kertomasi ylähengitysteiden runsaan limaisuuden.

  Vähän asiasta ohi, muttakun kävi niin hassusti. Just meinasin kirjoittaa tähän että, uni ei tule kun olen huolissani siitä kuinka pääsen terveyskeskuksen laboratorioon sovitulla ajalla jos tietä ei ole aurattu. No täysin yllättäen aloin haukotteleen rajusti ja silmäni lurpsahtelevat. Olisikohan asialla jotain tekoa sen kanssa, että labraan menoa varten pitää olla 12 tuntia syömättä ja syömättömyys alkoi klo 21 tänään ?
  Normaalisti tähän aikaan on yö jäätelön syönti (olet se varmaan jo huomannut että mä olen normaalisti ”yökukku”). Mä tinttasin ”väärällä” ruokailurytmillä sellaiset rätingit mahaan, että niillä ois tarkoitus selvitä 24.1.2012 klo 12 asti. Huomenna kun elimistöön pannaan taas uudestaan sokerirasituskokeen vaatimat litkut, voi takykardia olla lähes varma juttu. Tän kerroin vain siksi että aivan samoin kuin sinä, myös minäö olen joutunut taistelemaan aina välillä sen kanssa, ettei syöminen suju. Syömisen huonoon sujumiseen saattaisi olla syynä joku ruokatorven ärsytysoire. Se syömiskyvyttömyys saattaa olla joko limaisuuden/yskäisyyden aiheuttaja tai yskäisyyden/limaisuuden seuraamusvaikutus.
  Sanoit että et tupakoi, ymmärsin että et ole koskaan aiemminkaan tupakoinut joten ainakin tupakoinnista johtuva kurkkusyöpä lienee poissuljettu versio. Nyt ajatukseni poukkoilevat joka suuntaan jo niin että lienee parempi palata asiaan, kun jotain sanottavaa on.
  t. Jarmo

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


5 × 7 =

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>