Vinkkejä ruokavalion parantamiseen

Tämä artikkeli on sellaisenaan kopioitu saamastani sähköpostista. Vaikka suurin osa näistä oli itselleni tuttuja asioita, haluan jakaa nämä myös teidän kanssanne. Ravinto on tärkeä asia kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin kannalta.

Nykyään lääkärit ei ihan oikeasti osaaa diagnosoida mitään sellaisia sairauksia, joille ei ole yhtä selittävää syytä (esim. tietty bakteeri jonka voi todeta tutkimuksella). Olen itse sairaanhoitaja, ja tiedän, ettei mitkään ravitsemusasiat kuulu lääkäreiden koulutukseen, eikä toimialaan, ja veikkaan ettei sinunkaan lääkärillesi ole tullut edes mieleen kysyä mitään ruokavaliostasi, olenko oikeassa?

Sillä mitä pistät suuhusi on kuitenkin aivan järjettömän suuri vaikutus terveydentilaasi, ja vaikka en osaa antaa sinulle diagnoosia ”sairauteesi” niin voin kertoa, että ihmisen keho parantaa kyllä ihan itse itsensä, kunhan sille vaan annetaan tarpeelliset raaka-aineet ja poistetaan tarpeettomat rasitteet eli myrkyt.

Olet selkeästi motivoitunut pääsemään tuosta taudista eroon, joten suosittelen kokeilemaan ruokavaliomuutosta. Lähtisin ihan peruspahiksista ruokavaliossa, eli suosittelisin ensimmäisenä jättämään pois maidon, viljat, hiivan ja sokerin. Nämä neljä ovat käytännössä myrkkyä ihmiselimistölle, niin paljon ikäviä vaikutuksia niillä on.

Tämän lisäksi ottaisin käyttöön jonkun oivan luonnonlääkkeen, tai mielellään useampia. Käytä vaikka siitä ylimääräisestä viissatasesta osa itseesi satsauksena terveyteesi!
Luonnonaineita, joilla hoidetaan jopa syöpää, ovat esimerkiksi havupuu-uutejuoma, tätä saa kaikista Life kaupoista. Kokeilen napata ½-1 pulloa päivässä ja tarkkaile miten vaikuttaa oireisiisi. Toinen Suomen metsistä löytyvä superlääkinnällinen juttu on pakurikääpä, tätäkin käytetty vaikka minkä tautien parantamiseen vuosisatojen ajan. Osta Pakurikääpäjauhetta ja keittele siitä teetä litran verran ja litki päivän mittaan. Tehostaa immuunipuolustusta huomattavasti.

Kun olet syönyt antibiootteja, oletko ottanut samalla probiootteja? Antibiootit tappavat kaikkia bakteereja suolistossa, myös ne kaikki hyvät. Tämän vuoksi oma immuunipuolustus voi heikentyä jopa 1½ vuoden ajaksi! Ei kauhean hyvät lähtökohdat parantua mistään. Suosittelisin ostamaan jonkun hyvän probiootin ja ottamaan sen käyttöön, tyhjään vatsaan, aamuin illoin. Mutta huomio tässä laatu: hyvä probiootti on elävä, ja sisältää tarpeeksi suuret määrät bakteerikantaa, purkin kyljessä pitäisi lukea esim. Lactobacillus Acidophilus NCFM, joka on tutkitusti tehokas kanta. Suoliston oma hyvien bakteerien määrä on todella olennainen sairauksia vastaan taistellessa. JOs hapankaalit uppoaa, niin niistäkin saat hyvin näitä hyvänlaisia bakteereja ! Yksi toimiva probiootti: http://www.lrworld.com/lrweb/index.php?id=24423&L=0

Suosittelisin noiden edellämainittujen pahiksien tilalle ottamaan ruokavalioon runsaasti vihreitä kasviksia, kaaleja, ja luonnollisia rasvoja esim. luomukookosöljyä päivittäin (luomukookosöljy on myös antibakteerinen! eli tappaa bakteereja elimistössä), luomuvoita, kylmäpuristettuja kasvirasvoja. Vihreät raakavihannekset ovat myös todella tehokkaita kropan puhdistajia ja hyvien rakennusaineiden lähteitä.

Yksi erittäin tärkeä immuunipuolustuksen tukija: D-vitamiini ! D-vitamiini toimii kehossa enemmänkin hormoonin tavoin ja vaikuttaa äärimmäisen paljon ihmisen immuunitoimintaan, sekä myös mielialaan (miksi suomalaiset sairastaa influenssoja ja masentuu talvisin??) Suomessa D-vitamiinia ei pysty saamaan auringosta läheskään riittävästi. Suosittelisin tässä sun tilanteessa etsimään kapselissa öljymuodossa olevan D3-valmisteen (ei synteettistä D2:sta) ja ottamaan sitä ainakin 150 ug päivässä, jopa 200 ug alkuun.

Vielä muutama sananen, noista neljästä pahiksesta, joista suosittelin luopumaan heti: Maito. Sitähän meitä painostetaan juomaan järjettömiä määriä päivittäin. Maito kuitenkin aiheuttaa monille ihmisille hengitystieongelmia, astmaa, tukkoisuutta, nuhaa jne. Tiedän useita ihmisiä, joilta on parantunut astma kerrasta poikki, kun ovat lopettaneet (suomalaisten) ylikäsiteltyjen maitotuotteiden käytön. Jos siis käytät maitotuotteita niin jätä ehdottomasti ne heti pois, kaikki, sillä maitotuotteet vaikuttavat tosi paljon nimenomaan hengityselimiin!

Viljat aiheuttavat monille ihmisille vatsaongelmia, heikentävät muiden ravintoaineiden imeytymistä kun suolisto ei ole kunnossa ja voivat aiheuttaa vaikka mitä oireita + loppuviimein kaikenlaisia meille tyypillisiä kansansairauksia….
Valkaistua sokeria on nykyään ihan kaikessa, ja ihmiset saavat sitä ihan liikaa. OIkeastihan sitä ei tietenkään tarvitse yhtään, eikä kannattaisikaan syödä. Sokeri aiheuttaa verensokeripiikkejä, eli nopeita nousuja, samoin kuin myös valkaistut viljat(!) ja tämä siis johtaa pitkällä aikavälillä kaikenlaisiin sairauksiin kuten diabetes, verisuonitaudit jne.
Hiiva voi myös aiheuttaa ongelmia kehossa, ja nämä kaikki yhdessä aiheuttavat esim. hiivasyndroomaa, jota harva lääkäri diagnosoi, vaikka on nykyään todella yleinen.

Sanon vielä muutaman kommentin noihin, eli vinkkinä: osta kaikki vitamiinit aina luonnollisina. Veikkaan, että apteekista ei saa luonnollista C-vitamiinia vaan se on synteettinen versio. Niissä on aina ties mitä täyteaineroskaa, eikä synteettisen vaikutuksen ole samat kuin ”aidon”. Paras tapa nauttia C-vitamiinia on ehkä ostaa Camu Camu – jauhetta, jota saa Suomesta, Cocovilla esimerkiksi on sitä. Siinä on tiivistettynä siis erittäin c-vitamiinipitoista marjaa. Tai jos tilaat iHerbistä, niin Madre Labs C – jauhe.

Sitten probiooteista, lyhytkin antibioottikuuri saa bakteerikantasi sekaisin pitkäksi aikaa, joten kyllä, todellakin suosittelisin ottamaan nyt kuurin tai parikin niitä probiootteja :) Niistä ei ole koskaan haittaa, päinvastoin, tiedän esimerkiksi yhden ihmisen, joka söi koko talven probiootteja (kesällä käytyjen rankkojen ab-hoitojen vuoksi) ja huomasi keväällä, että kaikki allergiat oli poissa. Allergiathan ovat myös suoliston kunnosta riippuvaisia ”sairauksia”, jotka suurimmaksi osaksi voidaan ”parantaa” pistämällä suolisto kuntoon :)

Ruohonjuuresta löytyy kyllä monia immuniteettiä parantav, ia yrttejä tai superfoodeja. Sielläkin ole kuitenkin tarkkana! Myös Ruohonjuuri myy yllättävän paljon kaikkea paskaa, eli laaduttomia tuotteita. Merkit, joihin voi (yleensä) luottaa, ovat esimerkiksi Cocovi, Puhdistamo ja Petäjän Voima. Myös monia pienempiä merkkejä, joilla voi olla yksittäisiä tosi hyviä tuotteita :)

Share

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


+ 2 = 3

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>